På Sliperiet möter du installationer, interventioner och utställningar som reflekterar det som händer i huset.

I vår publika miljö lyfter vi projekt av studenter, forskare, organisationer, makers, innovatörer och konstnärer som vi samarbetar med. Genom fysiska utställningar och demonstrationer vill vi visa upp den mångfald av idéer som uppkommer i vår miljö samt de tekniska möjligheter som finns i huset- detta i syfte att lyfta den forskning och kreativ utveckling som bedrivs här och därmed inspirera våra besökare och hyresgäster.

Hang Printer
Just nu har vi innovatören Torbjørn Ludvigsen på besök via innovationsprojektet +Project.  Hans uppfinning Hangprinter möjliggör flexibilitet då skrivaren varken behöver en ställning, låda eller räls utan maskinen rör sig istället längs spända trådar. Med denna installerad i vårt trapphus skriver vi nu ut ett Babels Torn som vi tror kommer bli världens högsta 3D-print i PLA (biobaserad plast). 

Följ projektet via Torbjørns blogg här 
Filerna för att bygga en egen hangprinter finns tillgängliga här
CAD-filen till tornet kan laddas ner här

Hangprinter _xs 

Symbiotic Interaction
Under hösten har konstnärsparet Maria Castellanos och Alberto Valverde vistats på Sliperiet och SoftLab med stöd av Hakon Swenssons stiftelse. Vistelsen resulterade i projektet Symbiotic Interaction och två bärbara konstverk som nu visas på Sliperiet fram till slutet av våren. Mer information om projektet finns på duons hemsida.

 Symbiotic _back