Sliperiet flyttar in till centrala stan och bereder plats för det nya

umbraco.MacroEngines.DynamicXml

Sliperiets lokaler på Konstnärligt campus byggs om för att göra plats för en ny interaktiv miljö när Sliperiet och Umevatoriet slås ihop och bildar en ny verksamhet. Under byggtiden flyttar Sliperiets verksamhet, med nuvarande hyresgäster, tillfälligt till Tullmagasinets lokaler i centrala stan.

Flytten påbörjas i början av oktober. I slutet av oktober ska verksamheten, inklusive verkstäderna i mindre skala, vara igång igen i Tullkammaren. Under byggtiden, som beräknas pågå i cirka ett år, kan Sliperiet inte ta emot lokalbokningar eller nya hyresgäster. Umevatoriets verksamhet på Umestan kommer att fortsätta som vanligt under året och påverkas inte av byggnationer.

- Vi går nu in i en spännande utvecklingsfas där första steget är ombyggnationen. Vid årsskiftet slås Sliperiets innovationsmiljö ihop med Umevatoriets pedagogiska verksamhet och bildar en ny verksamhet där målet är att skapa en miljö för att lära, uppleva och göra vetenskap och teknik. Under året arbetar vi med att utveckla den nya verksamheten för att vara redo när vi flyttar tillbaka till Sliperiets lokaler tillsammans med Umevatoriet, säger Madelen Bodin, föreståndare för Sliperiet/Umevatoriet.

 

Kontakt:
Madelen Bodin, föreståndare för Sliperiet/ Umevatoriet, Umeå universitet
Tel: 090 786 96 18
E-post: madelen.bodin@umu.se