Stipendium i SoftLab

Stipendiaterna för hösten 2016 är klara.

Detta år tillfaller SoftLabs Residency Scholarship konstnärsduon María Castellanos och Alberto Valverde. I sina verk utforskar duon de förhållanden och skärningspunkter som uppstår mellan människor och maskiner, inte sällan genom interaktiva plagg och bärbara teknologier. 

Castellanos och Valverde kommer att vara verksamma i Sliperiets verkstäder under hösten 2016.  Mer om deras arbeten finns att läsa på deras webbplats uh513.com

Vi tackar för alla som sökt stipendiet för ert intresse. 

Om stipendiet

Stipendiet är ett samarbete med Hakon Swenson Stiftelsen. Det är ett konstnärligt stipendium riktat till kreatörer och innovatörer inom textil- och modeindustrin, som inkluderar 120 000 kronor och tillgång till Sliperiets verkstäder under sex månader.

Den som söker ska kunna uppvisa dokumenterad erfarenhet från design-, arkitektur-, konst-, textil- eller modeproduktion. Ett hållbarhets- eller miljöperspektiv i produktionsprocessen är meriterande. Även sökande med bakgrund och erfarenhet från handel är varmt välkomna. Sökande får inte vara anställd vid Umeå universitet eller nyligen ha haft en anställning vid samma myndighet. Det är möjligt att inkludera flera sökande för ett projekt. Notera dock att stipendiesumman förblir densamma.

Tidigare stipendiemottagare

Under våren 2016 gästas SoftLab av Minna Palmqvist och Ricardo O'Nascimento  som mottagit arbetsstipendier för kreativ meritering och experiment i miljön.