Hyr arbetsplats på Sliperiet

Sliperiet är en dynamisk miljö där forskare, lärare, entreprenörer, företag och kreatörer kan hyra en arbetsplats under längre eller kortare tid.

Sliperiet är större än en kontorslokal. Tillsammans med forskare, studenter och hyresgäster skapar vi en miljö som präglas av öppenhet, nytänkande, mångfald och generositet, där vi delar med oss av kunskap och idéer mellan organisationer, branscher och discipliner.

Här finns närheten till Umeå universitets forskning och utbildning, till kreativa näringar och projekt inom forskning och utveckling. Här finns en välutbyggd infrastruktur med digitalt understödda verkstäder och studior. Här finns också representabla och flexibla mötes- och eventlokaler, samt en lunchrestaurang som förser catering.

Som hyresgäst på Sliperiet får du...

 • tillgång till huset dygnet runt alla veckans dagar
 • introduktion till utrustningen i 3DLab, SoftLab, Media Studio och Sound Studio, så att du kan boka dem och använda dem självständigt
 • interna priser vid bokning av teknik och verkstäder
 • en pott med kostnadsfri tid i flexibla och välutrustade möteslokaler, och interna priser när potten är slut
 • internet
 • ett välutrustat personalkök, där projektor och duk finns för presentationer
 • öppna ytor för möten kostnadsfritt
 • tillgång till skrivare mot kostnad
 • visst stöd från vaktmästeri och IT-tekniker

För större organisationer som hyr arbetsplats på Sliperiet ingår dessutom en pott kostnadsfri tid i 3DLab, SoftLab, Media Studio och/eller Sound Studio.

Dessutom ordnar Sliperiet aktiviteter tillsammans med hyresgästerna för att stärka samhörigheten och öppenheten i miljön. Till exempel arrangeras föreläsningar, presentationer och after work några gånger per termin. Som hyresgäst är du välkommen att både komma som uppslag till dessa och bidra till att genomföra dem.

Vad kan jag hyra?

En fast plats eller en modul för en eller flera personer kan hyras från tre månader upp till tre år. Vår strävan är att hitta lösningar som passar för både hyresgästen och Sliperiets verksamhet, varför prisbilden ofta kan variera beroende på behoven.

Det finns också möjlighet för organisationer att skapa tillfälliga projektkontor till den forskning, studentsamverkan och teknik som finns i huset. Vi kan vara behjälpliga med kontakter för att involvera forskare och studenter, för att skapa dynamiska konstellationer runt er organisations frågeställning.

 

 

 

"Området kring designhögskolan har sedan barnsben fascinerat mig. Delvis var det därför som jag direkt kände att Sliperiet vore drömplatsen att starta vårt Umeåkontor på. Sagt och gjort, nu har vi flyttat in och är superpeppade på att bo in oss och bli en del av den här kreativa mötesplatsen av studenter, forskare och entreprenörer från hela världen."
Fredrik Johansson, Lead Designer på Screen Interaction

"För oss innebär att ha kontor på Sliperiet en förutsättning att jobba kreativt. I verkstäderna kan vi bygga prototyper och presentationsmaterial för våra kunder men också arbeta med egen design i en inspirerande miljö. Närheten till andra företagare gör det möjligt att bygga samarbeten och ta hjälp av olika expertis."
Ida Wressel och Eva Troive, Wi Arkitekter

"Mycket av den teknik vi behöver för att kunna genomföra våra projekt finns samlad på Sliperiet. Dessutom kan vi bara gå över till någon av de andra som sitter här, som Interactive Institute eller något av företagen inom Uminova eXpression, om vi vill bolla en idé eller ett samarbete. Vi lever på att andra vill samarbeta med oss, och det startar här. För oss är det dessutom en fantastisk tillgång att kunna presentera miljön för de barn och unga vi samarbetar med."
Fredrik Oskarsson, Kulturverket

 

 • Intresserad?

  ...av att hyra arbetsplats eller projektyta i Sliperiet? 

  Kontakta oss på sliperiet@umu.se

 • Uminova eXpression - företagsinkubator på Sliperiet

  På Sliperiet finns Uminova eXpression, en test- och utvecklingsplattform som stödjer utveckling av affärsidéer i tidiga skeden inom kulturella, konstnärliga och kreativa näringar. 

  Uminova eXpression erbjuder arbetsplatser och rådgivning om entreprenörskap och affärsutveckling för blivande och nystartade företag.

  uminovaexpression.se