Välkommen till Sliperiet

Sliperiet är ett forsknings- och innovationscentrum, en kreativ mötes- och arbetsplats, ett makerspace, en arena för event och experiment. Vi är en del av Umeå Konstnärligt campus vid Umeå universitet. Nedan ett smakprov på vad som händer hos oss! Tveka inte att kontakta oss för samarbete, för att boka lokaler eller verkstäder, workshops eller höra dig för om kontorsplats. 

Välkommen till en inspirationsdag om digitalt trä i framtidens boende

umbraco.MacroEngines.DynamicXml
2017-11-09

Hur kan spill från regionens trä- och pappersindustri förädlas med digital tillverkningsteknik? Hur kan 3D-skrivarteknik bidra till ett mer hållbart byggande och individanpassade boendemiljöer? Vilka lösningar kan vi hämta från naturen? Dessa frågor och många fler får du svar på i samband med inspirationsdagen på Sliperiet vid Umeå universitet den 22 november.

Digitalt trä- framtidens boende vänder sig till dig som är byggare, arkitekt, forskare, konsult eller företagare inom trä- och byggbranschen, eller allmänt intresserad av dessa frågor. Evenemanget arrangeras av +Project vid Sliperiet med stöd av Europeiska regionala utvecklingsfonden.

+Project är ett ämnesöverskridande forsknings- och utvecklingsprojekt inom digital tillverkning, hållbart byggande och 3DP-teknik, samt ett regionalt nätverk i norra Norrland. Under inspirationsdagen visar flertalet av +Projects samarbetsparter upp resultaten från det arbete som har bedrivits under de senaste två åren.

Du bjuds på föredrag, demonstrationer, debatt, och möjligheter till dialog kring frågor som rör:  

- Träråvaran i nya former
- Digital teknik i framtidens byggande
- Den digitala produktionsteknikens möjligheter inom arkitekturen
- Avancerade fasader och naturligt ljus

Att delta i inspirationsdagen är kostnadsfritt och du bjuds på en lättare lunch.

 

Sista anmälningsdag 12 november

Anmäl via: digitalt-trae.eventbrite.com

Fullständigt program

och uppdaterad information hittar du på Sliperiets hemsida: /sv/haender-haer/konferensen-digitalt-trae/

Kontaktperson

Eva J:son Lönn
Kommunikatör, Sliperiet
eva.j.lonn@umu.se