Välkommen till Sliperiet

Sliperiet, ett forsknings- och innovationscentrum på Konstnärligt campus vid Umeå universitet, går nu in i en ny spännande fas. Tillsammans med Umevatoriet utvecklar vi en miljö för nyfikenhet, lärande och görande kring vetenskap och teknik för alla åldrar. Hösten 2018 startar en ombyggnad av Sliperiet och en tillbyggnad av en domteater med den senaste visualiseringstekniken.

Under byggtiden hittar du Sliperiet och våra nuvarande hyresgäster i Tullmagasinet, centralt beläget i Umeå på Thulegatan 1 (invid Väven). Umevatoriet finns kvar på Umestan tills ombyggnationen är klar.

Följ med på vår spännande resa

Sliperiet, växthus för samarbeten - en kreativ nyföretagares blick

umbraco.MacroEngines.DynamicXml
2017-10-05

På Sliperiet finns Uminova eXpression, en inkubator för konstnärliga och kreativa näringar. Den har lagt grunden för många spännande samarbeten mellan nya och numera etablerade startupföretag i inkubatorn och mellan nyföretagarna och andra företag och aktörer i huset. Här förs innovatörer och kreatörer samman med forskare, studenter, entreprenörer, makers och industri.

Anna Parry, en av Sliperiets startupföretagare, beskriver Sliperiet som ett kreativt community som ger den energi hon och hennes man behöver för att ta deras nystartade företag ut i världen.  Vill du också ha din arbetsplats på Sliperiet och bli del av vår kreativa miljö? Vi har många flexibla lösningar, läs mer på Sliperiets hemsida.

Anna Parry är kreativ boss på The Good is Good och Konstnär på Kulturverket, som också finns på Sliperiet. Hon säger så här om Sliperiet:

"Sliperiets betydelse för mig gick från 0-100 på ingen tid alls när vi flyttade hit från Melbourne för knappt tre år sedan. Min man Jeff hyrde omedelbart en hotdesk på Sliperiet och kom hem första veckan och sa: Anna, det finns nåt som heter Kulturverket - de gör bara massa supercoola projekt; där skulle du passa!

Det var fantastiskt skönt att så snabbt hitta ett nytt kreativt ­Community - som frilansare kan det ta det kan annars ta flera år om det inte finns strukturer som uppmuntrar kreativa möten och en fysisk plats att samlas på.

När jag och Jeff förra året sedan startade vårt gemensamma företag The Good is Good - vi utvinner produkter ur den energi som uppstår när två kulturer kolliderar - så var det naturligt att flytta in på ­Uminova eXpression. Vi siktar på världen som vårt arbetsfält, och här tänker vi tanka all den energi vi behöver för att kunna lyfta.

På det sättet är Sliperiet superviktigt: det är ju här som Umeås framtida kreativa kapital ska kunna gro och växa sig dunderstarka."

 

Kontakta

Jenny Bucht, Facilities & Community Manager vid Sliperiet, för visning och ytterligare information
jenny.bucht@umu.se | 070 397 87 70