Välkommen till Sliperiet

Sliperiet, ett forsknings- och innovationscentrum på Konstnärligt campus vid Umeå universitet, går nu in i en ny spännande fas. Tillsammans med Umevatoriet utvecklar vi en miljö för nyfikenhet, lärande och görande kring vetenskap och teknik för alla åldrar. Hösten 2018 startar en ombyggnad av Sliperiet och en tillbyggnad av en domteater med den senaste visualiseringstekniken.

Under byggtiden hittar du Sliperiet och våra nuvarande hyresgäster i Tullmagasinet, centralt beläget i Umeå på Thulegatan 1 (invid Väven). Umevatoriet finns kvar på Umestan tills ombyggnationen är klar.

Följ med på vår spännande resa

Sliperiet, ett växthus för samarbeten utifrån en volontärs blick

umbraco.MacroEngines.DynamicXml
2017-09-28

Sliperiet är en kreativ miljö skapat för möten, samarbeten och innovation. Det har blivit ett nav för gränsöverskridande möten mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor. I en serie artiklar kommer vi låta några av de personer som befolkar Sliperiet komma till tals och berätta om vad Sliperiet betyder för dem. Först ut är Junaid Moshin, volontär i FabLab. Om du, liksom Junaid, vill bli del av vår öppna och interaktiva miljö, läs mer om Sliperiets tre nya, flexibla koncept för arbetsplatser och lokaler och hitta den lösning som passar dig bäst.

Junaid Moshin är en av FabLabs hängivna och kompetenta volontärer. Han är frilans med master i robotik och har på Sliperiet bland annat skapat konstnärssamarbeten där 3D-teknik och konst har fått mötas. Så här säger Junaid om Sliperiet:

 "Det är människorna som vistas här som skapar innovationsmiljön, inte bara maskinerna och verkstäderna.

Jag är här nästan varje vecka antingen som volontär i FabLab eller för att samarbeta med Jonas på Photon Sports. Det är en perfekt mötesplats för att skapa, träffa nya människor, få nya idéer, hitta lösningar och lära sig att se på saker från otänkta perspektiv.

 Genom att vara volontär i FabLab har jag bland annat inlett två olika samarbeten med konstnärer som har efterfrågat min kunskap som ingenjör. Till exempel hjälpte jag den lokala konstnären Ulla S Persson, som varit med på olika workshops i SoftLab, med en installation till Umeå Folkets Hus."

 

Kontakta

Jenny Bucht, Facilities & Community Manager, för visning och ytterligare information
jenny.bucht@umu.se | 070 397 87 70