Välkommen till Sliperiet

Sliperiet, ett forsknings- och innovationscentrum på Konstnärligt campus vid Umeå universitet, går nu in i en ny spännande fas. Tillsammans med Umevatoriet utvecklar vi en miljö för nyfikenhet, lärande och görande kring vetenskap och teknik för alla åldrar. Hösten 2018 startar en ombyggnad av Sliperiet och en tillbyggnad av en domteater med den senaste visualiseringstekniken.

Under byggtiden hittar du Sliperiet och våra nuvarande hyresgäster i Tullmagasinet, centralt beläget i Umeå på Thulegatan 1 (invid Väven). Umevatoriet finns kvar på Umestan tills ombyggnationen är klar.

Följ med på vår spännande resa

Europarlamentet besökte Sliperiet

umbraco.MacroEngines.DynamicXml
2017-06-15

Den 8 juni besökte en grupp Europaparlamentariker i regionala utskottet Sliperiet. Besöket var en av punkterna i ett digert 3-dagars program i Umeå, med målet att visa besökarna på vilka områden och sätt som norra Sverige ligger i framkant, samt vilka utmaningar regionen står inför.

I programmet lade värdarna, Europaforum Norra Sverige och Region Västerbotten, stor vikt vid att ge en inblick i tillväxtarbetet inom områdena innovation, näringslivsutveckling, smart specialisering, digitalisering, besöksnäring, transportinfrastruktur och bioekonomi - det vill säga områden som på olika sätt är integrerade i Sliperiets verksamhet.

Foto: Mikael Janson, Managing Director, North Sweden

 

Läs mer om besöket:

North Sweden European Office hemsida

Region Västerbottens hemsida