Välkommen till Sliperiet

Sliperiet är ett forsknings- och innovationscentrum, en kreativ mötes- och arbetsplats, ett makerspace, en arena för event och experiment. Vi är en del av Umeå Konstnärligt campus vid Umeå universitet. Nedan ett smakprov på vad som händer hos oss! Tveka inte att kontakta oss för samarbete, för att boka lokaler eller verkstäder, workshops eller höra dig för om kontorsplats. 

Europarlamentet besökte Sliperiet

umbraco.MacroEngines.DynamicXml
2017-06-15

Den 8 juni besökte en grupp Europaparlamentariker i regionala utskottet Sliperiet. Besöket var en av punkterna i ett digert 3-dagars program i Umeå, med målet att visa besökarna på vilka områden och sätt som norra Sverige ligger i framkant, samt vilka utmaningar regionen står inför.

I programmet lade värdarna, Europaforum Norra Sverige och Region Västerbotten, stor vikt vid att ge en inblick i tillväxtarbetet inom områdena innovation, näringslivsutveckling, smart specialisering, digitalisering, besöksnäring, transportinfrastruktur och bioekonomi - det vill säga områden som på olika sätt är integrerade i Sliperiets verksamhet.

Foto: Mikael Janson, Managing Director, North Sweden

 

Läs mer om besöket:

North Sweden European Office hemsida

Region Västerbottens hemsida