Välkommen till Sliperiet

Sliperiet, ett forsknings- och innovationscentrum på Konstnärligt campus vid Umeå universitet, går nu in i en ny spännande fas. Tillsammans med Umevatoriet utvecklar vi en miljö för nyfikenhet, lärande och görande kring vetenskap och teknik för alla åldrar. Hösten 2018 startar en ombyggnad av Sliperiet och en tillbyggnad av en domteater med den senaste visualiseringstekniken.

Under byggtiden hittar du Sliperiet och våra nuvarande hyresgäster i Tullmagasinet, centralt beläget i Umeå på Thulegatan 1 (invid Väven). Umevatoriet finns kvar på Umestan tills ombyggnationen är klar.

Följ med på vår spännande resa

Tio studenter deltar i årets Summer eXpression på Sliperiet

umbraco.MacroEngines.DynamicXml
2017-06-13

Summer eXpression är projektet som initierats av företagsinkubatorn Uminova eXpression på Sliperiet och som under våren efterlyst tio talangfulla studenter som tillsammans med lokala producenter får möjligheten att ta fram nya bruksföremål och produkter. Studenternas kreationer kommer att finnas till försäljning och allmän beskådan i samband med en vernissage i augusti.

"Vi vill genom detta projekt göra verklighet av studenternas kreativa idéer och designdrömmar. Dessutom får vi möjlighet att testa nya arbetssätt där studenterna får utveckla sitt entreprenörskap samtidigt som de får lära sig nya produktionsmetoder", säger Barbro Renkel, affärscoach vid Uminova eXpression.

Summer eXpression heter satsningen från Uminova eXpression. Under våren efterlyste inkubatorn studenter som ville göra verklighet av sina designidéer tillsammans med lokala tillverkningsföretag som GH snickeri, Glödheta, Humlebäck och Löbe Granit. Nu ska tio stycken kreativa studenttalanger - med start den 7 juni - arbeta med att utveckla sin design från idé till färdig produkt.

Med som handledare under sommaren är Margot Barolo, som driver Barolo AB och är lärare i form och produktdesign vid Beckmans designhögskola, samt Johan Gustafsson på Struktur Industridesign AB, som även undervisar vid Designhögskolan vid Umeå universitet. Studenterna har under de här veckorna sin arbetsplats på Sliperiet, där de också får handledning i prototypverkstan av Emma Ewadotter och Magnus Lindgren från Sliperiet.

 "Det här är ett spännande initiativ som vi ser fram emot att delta i", säger handledarna Margot Barolo och Johan Gustafsson.

Projektet avslutas med en vernissage i augusti där studenternas produkter kommer att visas upp och finnas till försäljning.


För mer information kontakta:

Barbro Renkel, affärscoach Uminova eXpression

barbro.renkel@uminovaexpression.se | 070-555 97 23

 

Fotograf: Linda Eliasson, bilden från Tjarn