Välkommen till Sliperiet

Sliperiet är ett forsknings- och innovationscentrum, en kreativ mötes- och arbetsplats, ett makerspace, en arena för event och experiment. Vi är en del av Umeå Konstnärligt campus vid Umeå universitet. Nedan ett smakprov på vad som händer hos oss! Tveka inte att kontakta oss för samarbete, för att boka lokaler eller verkstäder, workshops eller höra dig för om kontorsplats. 

Fascinerande växters dag lockade många besökare till Sliperiet

2017-06-12

Den 20 maj 2017 arrangerades Fascinerande växters dag på Sliperiet. Många kom, trots att det var den första fina vårhelgen i Umeå. Besökarna, som fick lära sig om växter och växtforskning, hade många aktiviteter att välja på. De kunde ta en bladlus i koppel, smaka på CRISPR-ig-chips gjorda av genmodifierad kål, isolera DNA från jordgubbar, och mycket mer. Se den korta filmen ovan för inspiration.

Dagen organiserades av Umeå Plant Science Centre och andra forskare från Umeå universitet och Sveriges lantbruksuniversitet som forskar med ämnen relaterade till växter, tillsammans med Arboretum Norr, stadsodlingsgruppen tillsammans med Studiefrämjandet, Bonsaisällskapet, Naturskyddsföreningen och Forslunda gymnasiet.

Internationellt Fascinerande växters dag lanserades år 2012 i Europa av paraplyorganisationen European Plant Science Organization (EPSO) och har sedan dess anordnas den 18 maj vartannat år. Arrangemanget har spridit sig och organiseras nu runt hela världen med syftet att fascinera människor för växter och att skapa medvetenhet om växtvetenskapens betydelse.

Läs mer om evenemanget här:
http://www.fascinerandevaxtersdag.se/aktiviteter/106-fascinerande-vaexters-dag-i-umea-2017.html