Välkommen till Sliperiet

Sliperiet, ett forsknings- och innovationscentrum på Konstnärligt campus vid Umeå universitet, går nu in i en ny spännande fas. Tillsammans med Umevatoriet utvecklar vi en miljö för nyfikenhet, lärande och görande kring vetenskap och teknik för alla åldrar. Hösten 2018 startar en ombyggnad av Sliperiet och en tillbyggnad av en domteater med den senaste visualiseringstekniken.

Under byggtiden hittar du Sliperiet och våra nuvarande hyresgäster i Tullmagasinet, centralt beläget i Umeå på Thulegatan 1 (invid Väven). Umevatoriet finns kvar på Umestan tills ombyggnationen är klar.

Följ med på vår spännande resa

Sliperiet summerar 2016 och blickar framåt

umbraco.MacroEngines.DynamicXml
2017-05-30

År 2016 blev ett framgångsrikt år för Sliperiet och ett stort steg framåt i vår vision att tillsammans med forskare, studenter och samarbetspartners skapa en nytänkande mötesplats och ett starkt innovationscentrum. En innovationsmiljö där möten och samarbeten över gränserna är i fokus i en verksamhet präglad av öppenhet, mångfald och delaktighet.

Verksamheten har tagit ordentlig fart sedan Sliperiet invigdes. Hösten 2016 firade vi två års jubileum och under detta året som gått har flera nya och spännande samverkansprojekt startat upp. Våra verkstäder och labb har fyllts med spännande projekt och en mångfald av användare och aktiviteter.

Vi kan med stolthet blicka tillbaka på 2016 och hur Sliperiets verksamhet har växt, utvecklats, formats och omformats under året, med ett 10-tal nya samarbetsprojekt och ett kluster av forskare, studenter, företagare, konstnärer och entreprenörer såväl som medborgare som använder Sliperiet som arbetsplats, interaktiv mötesplats och spännande experimentmiljö genom våra labb och verkstäder.

Under året har vi dessutom haft mer än 20 000 besökare i Sliperiet och har anordnat mer än 20 större interaktiva mötesplatser, events och konferenser för samverkan mellan akademi, näringsliv och omgivande samhälle. Så vi kan stolt konstatera att platsen sjuder av liv.

Sliperiet är idag ett multidisciplinärt innovationscentrum där kunskapsområden korsas och branscher möts - en miljö som saknar motsvarighet i Sverige.

Och detta är bara början. Nu blickar vi framåt mot allt det nya och spännande som är på gång, och som vi framöver kommer berätta om i Sliperiets olika kanaler.

 

Läs Sliperiets verksamhetsberättelse 2016

För att visa upp denna mångfald av röster och verksamheter har vi i år satsat lite extra på vår verksamhetsberättelse.  Du hittar den på Sliperiets hemsida


Kontakt:

Marlene Johansson
Föreståndare, Sliperiet