Välkommen till Sliperiet

Sliperiet är ett forsknings- och innovationscentrum, en kreativ mötes- och arbetsplats, ett makerspace, en arena för event och experiment. Vi är en del av Umeå Konstnärligt campus vid Umeå universitet. Nedan ett smakprov på vad som händer hos oss! Tveka inte att kontakta oss för samarbete, för att boka lokaler eller verkstäder, workshops eller höra dig för om kontorsplats. 

Random Bastards firar 100+ skivsläpp!

umbraco.MacroEngines.DynamicXml
2017-05-05

Random Bastards och Storspoven har i april släppt vinyalalbumet "Törley Törpers", vilket är deras 103:e musiksläpp i ordningen.

- Grafiken på albumet är inspirerad av "Törley", skatearnas favoritbudgetbubbel och temat är "koka soppa på en spik". Tanken är inte känna sig begränsad trots begränsade resurser, säger Erik Hörstedt, som tillsammans med Jon Brännström ligger bakom plattan.

Random Bastards (RB) är ett kreativt kollektiv och ett varumärke som startades 2002 av ett gäng gymnasiekompisar. Utöver musik designar, producerar och säljer RB skateboard- och snowboardfilmer, -kläder, -accessoarer och -brädor, samt klubbar, festivaler, film och konst. Under paraplyet RB finns bland annat bolaget Storspoven, som ägs av Erik Hörstedt och Samuel Isaksson. De ansvarar för kollektivets produktion och onlineförsäljning av musik och kläder. Storspoven, som under två års tid varit en del av företagsinkubatorn Uminova eXpression, har valt att sedan avslutad inkubationstid sitta kvar i den öppna kontorsmiljön på Sliperiet.

- Vi trivs superbra på Sliperiet, det är en kreativ och öppen miljö som passar oss. Att ständigt ha andra medskapare nära till hands öppnar för spontana idéer och vi ser fram emot alla våra kommande projekt under 2017 och 2018, säger Erik Hörstedt.

 Kontakt:

samuel@randombastards.com
erik@randombastards.com