Välkommen till Sliperiet

Sliperiet, ett forsknings- och innovationscentrum på Konstnärligt campus vid Umeå universitet, går nu in i en ny spännande fas. Tillsammans med Umevatoriet utvecklar vi en miljö för nyfikenhet, lärande och görande kring vetenskap och teknik för alla åldrar. Hösten 2018 startar en ombyggnad av Sliperiet och en tillbyggnad av en domteater med den senaste visualiseringstekniken.

Under byggtiden hittar du Sliperiet och våra nuvarande hyresgäster i Tullmagasinet, centralt beläget i Umeå på Thulegatan 1 (invid Väven). Umevatoriet finns kvar på Umestan tills ombyggnationen är klar.

Följ med på vår spännande resa

Random Bastards firar 100+ skivsläpp!

umbraco.MacroEngines.DynamicXml
2017-05-05

Random Bastards och Storspoven har i april släppt vinyalalbumet "Törley Törpers", vilket är deras 103:e musiksläpp i ordningen.

- Grafiken på albumet är inspirerad av "Törley", skatearnas favoritbudgetbubbel och temat är "koka soppa på en spik". Tanken är inte känna sig begränsad trots begränsade resurser, säger Erik Hörstedt, som tillsammans med Jon Brännström ligger bakom plattan.

Random Bastards (RB) är ett kreativt kollektiv och ett varumärke som startades 2002 av ett gäng gymnasiekompisar. Utöver musik designar, producerar och säljer RB skateboard- och snowboardfilmer, -kläder, -accessoarer och -brädor, samt klubbar, festivaler, film och konst. Under paraplyet RB finns bland annat bolaget Storspoven, som ägs av Erik Hörstedt och Samuel Isaksson. De ansvarar för kollektivets produktion och onlineförsäljning av musik och kläder. Storspoven, som under två års tid varit en del av företagsinkubatorn Uminova eXpression, har valt att sedan avslutad inkubationstid sitta kvar i den öppna kontorsmiljön på Sliperiet.

- Vi trivs superbra på Sliperiet, det är en kreativ och öppen miljö som passar oss. Att ständigt ha andra medskapare nära till hands öppnar för spontana idéer och vi ser fram emot alla våra kommande projekt under 2017 och 2018, säger Erik Hörstedt.

 Kontakt:

samuel@randombastards.com
erik@randombastards.com