Välkommen till Sliperiet

Sliperiet, ett forsknings- och innovationscentrum på Konstnärligt campus vid Umeå universitet, går nu in i en ny spännande fas. Tillsammans med Umevatoriet utvecklar vi en miljö för nyfikenhet, lärande och görande kring vetenskap och teknik för alla åldrar. Hösten 2018 startar en ombyggnad av Sliperiet och en tillbyggnad av en domteater med den senaste visualiseringstekniken.

Under byggtiden hittar du Sliperiet och våra nuvarande hyresgäster i Tullmagasinet, centralt beläget i Umeå på Thulegatan 1 (invid Väven). Umevatoriet finns kvar på Umestan tills ombyggnationen är klar.

Följ med på vår spännande resa

Nytänkande bröllopsbok lanseras

umbraco.MacroEngines.DynamicXml
2017-04-28

Bröllopsplanering kan vara stressig eller alldeles underbar! I höst lanseras en nytänkande bröllopsbok som vill stötta och inspirera blivande brudpar att hitta sin egen väg till bröllopet. Boken, som främst riktar in sig på det kvinnliga bröllopsmodet, har författats av designern Kristina Grahn och bröllopsbloggaren Zanna Metzer. Kristina startade för 2 år sedan sitt företag, som bär hennes namn, och sedan hösten 2016 tar hon hjälp av företagsinkubatorn Uminova eXpression på Sliperiet.

- Vi vill vända upp och ner på bröllops-Sverige och inspirera till ett nytänk när det kommer till brudklädsel. Vi vill att brudpar ska våga gå sin egen väg och inte fastna i det klassiska och traditionella, berättar Kristina.

- Idén om att göra en bröllopsbok kom till genom min fantastiska företagscoach Anna Kollberg. Extra kul är att boken ges ut genom förlaget North Chapter som är ett före detta Uminova eXpression företag, berättar Kristina.

Vill du veta mer, läs:

De skapar det unika bröllopet,VF 28 april 2017

Umeduo släpper ny bok, VK 20 april 2017

 eller …

Kontakta:
Kristina Grahn