Välkommen till Sliperiet

Sliperiet, ett forsknings- och innovationscentrum på Konstnärligt campus vid Umeå universitet, går nu in i en ny spännande fas. Tillsammans med Umevatoriet utvecklar vi en miljö för nyfikenhet, lärande och görande kring vetenskap och teknik för alla åldrar. Hösten 2018 startar en ombyggnad av Sliperiet och en tillbyggnad av en domteater med den senaste visualiseringstekniken.

Under byggtiden hittar du Sliperiet och våra nuvarande hyresgäster i Tullmagasinet, centralt beläget i Umeå på Thulegatan 1 (invid Väven). Umevatoriet finns kvar på Umestan tills ombyggnationen är klar.

Följ med på vår spännande resa

Fascinerande Växters Dag gästar åter Sliperiet!

2017-05-11

Vi ser fram emot bli platsen för Fascinerande Växters Dag i Umeå i år igen, en dag för att upptäcka med alla dina sinnen! Få svar på frågor som: Vilka produkter kan man göra av ved? Varför är döda växter viktiga för jorden? och Hur kan man odla växter i staden? Ta en bladlus i koppel. Smaka på växtbaserad glass eller CRISPR-ig chips. Uppskatta vikten på olika träslag. Se en fotoutställning av fascinerande växter och känn doften av alla växter.

 

Välkommen att fascineras av växternas värld och bland annat möta forskning från SLU och Umeå Universitet den 18:e maj på Sliperiet. En dag för hela familjen.

Läs programmet för Fascinerande växters dag i Umeå 2017