Välkommen till Sliperiet

Sliperiet, ett forsknings- och innovationscentrum på Konstnärligt campus vid Umeå universitet, är inne i i en spännande utvecklingsfas. Tillsammans med Umevatoriet utvecklar vi ett nytt science center, en miljö för nyfikenhet, lärande och görande kring vetenskap och teknik för alla åldrar. I början av 2019 startade en ombyggnation av Sliperiet och en tillbyggnad av en domteater med den senaste visualiseringstekniken. Den 2 april fick det nya centret ett namn: Curiosum.

Under byggtiden hittar du Sliperiet och våra nuvarande hyresgäster i Tullmagasinet, centralt beläget i Umeå på Thulegatan 1 (invid Väven). Umevatoriet finns kvar på Umestan tills ombyggnationen är klar.

Följ med på vår spännande resa

David Sandberg regisserar Zombiebrother

umbraco.MacroEngines.DynamicXml
2017-03-30

David Sandberg ska regissera sin första stora Hollywoodrulle- filmen Zombiebrother baserad på kinesiska seriemagasinet. Skådespelaren Channing Tatum producerar filmen.  

 

Sommaren 2014 var Sliperiet hemviste för produktionsteamet bakom filmen Kung Fury, en crowdsourcing-succé baserad på David Sandbergs idé. David har sedan filmen släpptes flyttat till Hollywood där han arbetat med uppföljaren, KungFury II. 

Vi följer med stolthet och spänning Davids resa och ser fram mot nästa mästerverk!

Mer:

Kung Fury i wikipedia
Artikel i Variety: Channing Tatum to produce Zombiebrother