Välkommen till Sliperiet

Sliperiet, ett forsknings- och innovationscentrum på Konstnärligt campus vid Umeå universitet, går nu in i en ny spännande fas. Tillsammans med Umevatoriet utvecklar vi en miljö för nyfikenhet, lärande och görande kring vetenskap och teknik för alla åldrar. Hösten 2018 startar en ombyggnad av Sliperiet och en tillbyggnad av en domteater med den senaste visualiseringstekniken.

Under byggtiden hittar du Sliperiet och våra nuvarande hyresgäster i Tullmagasinet, centralt beläget i Umeå på Thulegatan 1 (invid Väven). Umevatoriet finns kvar på Umestan tills ombyggnationen är klar.

Följ med på vår spännande resa

Resultat: 4615 mm och därmed världens högsta

2017-03-23

Som vi berättat om tidigare har Sliperiet i samarbete med före detta Umeå-studenten och innovatören Torbjørn Ludvigssen testat hans innovation Hangprinter genom att printa ett 'Babels Torn' i vårt trapphus.

Tornets slutliga höjd blev 4615 mm och därmed världens högsta 3D-print av sitt slag. 

 

Torbjørn har lagt upp instruktioner och nerladdningsbara filer för att vem som helst ska kunna bygga en egen Hangprinter. Han hoppas på så vis att fler ska vara med och utveckla tekniken- för att öka precision och snabbhet bl.a.

Projektet har fått stor spridning i media, nationellt och internationellt

Svensk media bl.a.:
VKSVTP4 VästerbottenTV4Ny Teknik

Internationellt bl.a.:
Wired,  3Dprint.com,  3Dprintingindustry.com,  geekexchange.com,  3Ders.org , archdaily

 

För mer info, vänligen kontakta +Project forskningsingenjör erik.jansson@umu.se