Välkommen till Sliperiet

Sliperiet är ett forsknings- och innovationscentrum, en kreativ mötes- och arbetsplats, ett makerspace, en arena för event och experiment. Vi är en del av Umeå Konstnärligt campus vid Umeå universitet. Nedan ett smakprov på vad som händer hos oss! Tveka inte att kontakta oss för samarbete, för att boka lokaler eller verkstäder, workshops eller höra dig för om kontorsplats. 

Resultat från stipendieprogram

2017-03-30

Konstnärsduon Maria Castellanos och Alberto Valverde presenterade Symbiotic Interaction- projektet de arbetat med i SoftLab under vintern. 

Projektet baseras på tidigare forskning och praktik i projektet  Clorofila 3.0. I Clorofilia projektet mättes små elektriska vibrationer i plantor genom sensorer och algoritmer, och man upptäckte att dessa förändrades med externa faktorer såsom temperatur, närhet till objekt, atmosfäriskt tryck eller ljus. 

I Symbiotic Interaction har utrustningen i SoftLab och 3DLab använts för att konstruera plagg som bär små växter och som kan mäta och relatera deras data till bäraren.

Projektet möjliggjordes tack vare Hakon Swensons stiftelse som finansierar det stipendieprogram som finansierade konstnärernas vistelse i Umeå och Sliperiet. Filmen spelades in vid Umeå Plant Science Centre.

Duons hemsida